Veel gestelde vragen Q&A

w001-tralles-huislatenontwerpen-bouwtekening-woning-schetsontwerpen (1)
20170727 impressie 2 kopie
nieuwbouw woning Denekamp 3
20171218 impressie 1 zonder logo
B3a-15-071 SATERSLO BOUW 2

Veel gestelde vragen

Als architect zien en spreken we veel mensen die graag hun droomhuis willen bouwen. . Zij hebben vaak dezelfde soort vragen. Hieronder een korte opsomming van de meeste gestelde vragen met antwoorden. Staat uw vraag er niet bij, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we plannen graag een afspraak met u.

Een vooroverleg wordt ingediend via het omgevingsloket. Dit is een digitale omgeving waarin de overheid de vergunningen regelt. Wij helpen u graag om voor u een vooroverleg in te dienen.
We kunnen een IFC bestand voor u maken. Dit doen we op maat. Neem hiervoor contact met ons op.
We kunnen onze ontwerpen in verschillende formaten exporteren. Wilt u een dwg of iets anders, neem contact op voor de mogelijkheden.
Op dit moment kunt u alleen nog maar tekeningen downloaden in het pdf formaat. We werken hard aan deze webshop en proberen binnenkort ook dwg’s aan te bieden.
Op dit moment duurt de voorbereiding (ontwerp + vergunning) meestal een half jaar en is de bouwtijd zes tot negen maanden. Dit is momenteel sterk afhankelijk van de capaciteit van de aannemer, de te leveren materialen en het bouwsysteem.
Stichtingskosten zijn alle kosten die gemaakt moeten worden om een bouwwerk te realiseren / te stichten. Denk hierbij aan de aankoop van de grond, notariskosten, hypotheekkosten, architect en advieskosten, bouwleges, inventaris en eventuele renteverlies als u reeds een woning heeft. Download hier een stichtingskostenoverzicht.
De kosten om een huis te bouwen zijn afhankelijk van de locatie, de omvang, het bouwsysteem en de uitstraling. Om een goede prijs te krijgen van wat uw woning gaat kosten heeft u goede uitgewerkte tekeningen, een constructieve berekening en een uitgebreide technische omschrijving nodig. In bouwtaal heet dit een bestek. Met dit bestek kunt u aannemers vragen om een prijs te maken. Hoe meer informatie bekend is, hoe gedetailleerder er een prijs gemaakt kan worden. Om op basis van een ontwerp iets te zeggen over een prijs wordt vaak gebruik gemaakt van kubieke of vierkante meter prijzen. Dit zijn echter globale prijsindicaties. Deze geven wel een goed inzicht maar zijn sterk afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden tijdens het ontwerpproces. Wij maken gebruik van de gegevens van bouwkostenkompas.nl dit bedrijf monitort in heel Nederland de gemiddelde bouwkosten en geeft een goed inzicht.
In eerste instantie moet een bouwtekening aan de geldende regels van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan of welstandsnota voldoen. Hiervoor kunt u een vooroverleg aanvragen bij uw gemeente. Deze zal de tekening toetsen. Als deze akkoord is kan de omgevingsvergunning klaar gemaakt worden. Deze tekening moet dan voldoen aan de indieningsvereisten die in de wet staan. Veelal platte gronden, gevels, doorsneden, details, constructieve berekeningen, bouwbesluit, beng berekening, productinformatie en alle gegevens die nodig zijn om aannemelijk te maken dat het bouwwerk zal voldoen aan de regelgeving.
BEKIJK ALLE TEKENINGEN IN ONZE

WEBSHOP

ONTDEK DE

pakketten

STAAT UW VRAAG ER NIET BIJ?

NEEM CONTACT MET ONS OP

BEL ME NU
+
Bel mij!